Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Ν. Φίλης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε επιλογές που τίθενται υποχρεωτικά στην ατζέντα από πλευράς των δανειστών. Είναι επιλογές τις οποίες γνώριζαν, όταν συνομολογούσαν τη συγκρότηση αυτής της κυβέρνησης και το πλαίσιο που θα εφάρμοζε, και τώρα, για λόγους σκοπιμοτήτων κομματικών και εσωκομματικών, παίζεται αυτή η κακόγουστη και υποκριτική τρίλιζα ανάμεσα στην Αγία Τριάδα του Μνημονίου για το ποιος θα φορτώσει στον άλλο τον μουντζούρη.
Τα θέματα όμως που έχουν τεθεί στην ατζέντα, όπως η μείωση των κατώτατων μισθών ενδεχομένως και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η κάλυψη της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού του 2011, μια λεόντεια συμφωνία του PSI, που θα εμπεριέχει και την υπαγωγή του χρέους μετά τη ρύθμισή του στο βρετανικό δίκαιο, ένα υπερδεκαετές μνημόνιο που να συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι πολύ βαριά και προκαλούν μεγάλο κόστος και στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Παπαδήμο αλλά και μια σειρά από υπουργούς.
Γι΄ αυτό και τα «είπα-ξείπα» του ενός και του άλλου, οι διαφωνίες και οι κόντρες.
Η τοποθέτηση στο γραφείο ενός υπουργείου μιας τρικομματικής κυβέρνησης που ορκίζεται στο όνομα της διαφάνειας, της εθνικής συνεννόησης και της δημοκρατίας, «πατεντάτων» ακροδεξιών που ήταν ομογάλακτοι του κ. Βορίδη, που υπήρξε επικεφαλής του «Εθνικού Μετώπου» πριν προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ, είναι ένα χοντρό θέμα.
Εγείρει πολιτικό ζήτημα, όχι μόνο για τον κ. Βορίδη και τις επιλογές του που προσπαθεί να αποχρωματιστεί, ως πρώην ακροδεξιός αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Είναι ένα σχήμα που κάθε υπουργός λειτουργεί στο υπουργείο του ως φέουδο; Ήταν ενήμερο το Πρωθυπουργικό γραφείο για τη συγκρότηση του γραφείου του κ. Βορίδη; Με ποια κριτήρια προσλήφθηκαν, ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και τι προσόντα διαθέτουν οι συγκεκριμένοι; Ζητήθηκε και από άλλους ανθρώπους η κατάθεση βιογραφικών;
Δεν πρέπει να κουκουλωθεί η υπόθεση και πρέπει να αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Τίθεται ένα διπλό θέμα δημοκρατίας: Ένα προφανές θέμα ότι σε μια χώρα με πολυκομματική κοινοβουλευτική δημοκρατία, ένας υπουργός στελεχώνει με σκληρούς ακροδεξιούς ένα υπουργικό γραφείο και ένα δεύτερο για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της τρικομματικής κυβέρνησης και πώς συγκροτούνται τα επιτελεία των υπουργών.
To Γραφείο Τύπου