Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/03/2012

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνης ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ, για την έκρηξη της ανεργίας σε Ελλάδα και Ευρωζώνη και τις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης

Η νέα έκρηξη των ποσοστών της ανεργίας τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στη χώρα μας, μαρτυρά με τον πιο επίσημο τρόπο τη χρεοκοπία της συνεχιζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλουν η γερμανική και γαλλική Δεξιά στην Ευρώπη, αγνοώντας πλέον και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες, προκλητικές δηλώσεις Γιούνκερ για τις εκλογές στην Ελλάδα.

Η πολιτική αυτή είναι καταστροφική για τις κοινωνίες και τις οικονομίες: εξαθλιώνει τις πρώτες και οδηγεί σε βαθιά ύφεση τις δεύτερες. Οι αριθμοί είναι καταπέλτης: 19.9% με αύξηση - ρεκόρ σχεδόν 6 μονάδων από το 2010 η χώρα μας, 23.3% η Ισπανία, 14.8% Ιρλανδία και Πορτογαλία, Ιταλία 9.2%. Σε όλες αυτές τις χώρες έχουν επιβληθεί σκληρά προγράμματα λιτότητας (στη χώρα μας και την Ιταλία από μη εκλεγμένες κυβερνήσεις).

Και ας μη ξεχνάμε, ότι πίσω από τα νούμερα αυτά κρύβονται εκατομμύρια ανθρώπινες τραγωδίες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πορείας, όπως βροντοφώναξαν χθες τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης. Για την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη!

To Γραφείο Τύπου