Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/04/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, στο ρ/σ «ΣΚΑΙ 100,3» (Α. Πορτοσάλτε)

Η δική μας αριστερά δεν θέλει απλώς ψήφο διαμαρτυρίας αλλά επιδιώκει να πάρει ψήφο εντολής για αλλαγή στην πολιτική που ασκείται και για διακυβέρνηση του τόπου. Γιʼ αυτό επιμένουμε ότι, παρά τις υπαρκτές διαφορές, αυτά που ενώνουν τις δυνάμεις που διαφωνούν από τα αριστερά με την πολιτική του μνημονίου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΚΕ είναι περισσότερα απ αυτά που μας χωρίζουν και γιʼ αυτό επιμένουμε και θα επιμένουμε μέχρι τέλους στην ανάγκη εκλογικής προγραμματικής σύμπραξης όλων αυτών των δυνάμεων, καθώς οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι στις προτάσεις για το τι είδους κυβέρνηση προτιμάτε, η πρόταση για μια κυβέρνηση συνεργασίας των ευρύτερων αριστερών δυνάμεων συγκεντρώνει ποσοστό περίπου διπλάσιο απʼ ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Εγκαλούμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δέκα χρόνια τώρα αντί να χτίσουν ανάπτυξη, να κάνουν παραγωγική ανασυγκρότηση, να κάνουν διοικητική εξυγίανση, να αξιοποιήσουν τους κοινωνικούς πόρους, έκαναν μια φούσκα με δανεικά και τώρα φορτώνουν τα δικά του εγκληματικά λάθη στις πλάτες των ασθενέστερων κι επιπλέον αποδεχόμενοι την πολιτική του μνημονίου,  ακολουθούν μια γραμμή που οδηγεί στο «ΚΑΙ μνημόνιο ΚΑΙ χρεοκοπία». Εμείς ζητάμε να αλλάξει αυτή η πολιτική για να υπάρξει μια ισότιμη θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που και αυτή πρέπει να αλλάξει. Η μισή Ευρώπη διαφωνεί με τη γραμμή της Μέρκελ θεωρώντας την λανθασμένη και εξοντωτική για τους λαούς.

Εφόσον ο λαός δώσει μια ψήφο ενάντια στην ασκούμενη πολιτική του μνημονίου, οφείλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το στοιχειό και να διεκδικήσουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μαζί με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις μια διαφορετική πολιτική από την εφαρμοζόμενη της λιτότητας της ύφεσης και όσων συνεπάγεται. Είναι τρελό είναι επικίνδυνο είναι παράλογο να δανείζονται με 500 δις ευρώ από την ΕΚΤ οι ιδιωτικές τράπεζες με επιτόκιο 1% και τα κράτη να δανείζονται με 5% - 6%.

Ένας από τους λόγους που έχουμε βουλιάξει δεν είναι οι υψηλοί μισθοί όπως ισχυρίζονται μερικοί αλλά γιατί χάθηκαν χρόνια και πολλά δις ευρώ σε επενδύσεις, που πλούτιζαν αυτούς που τις έκαναν και όσους τις ενέκριναν με το αζημίωτο αλλά δεν προσέθεταν στην Ελλάδα παραγωγική δυναμική.

To Γραφείο Τύπου