Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/07/2001

Συνάντηση ΣΥΝ με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΛΔΥΚ '74

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΛΔΥΚ '74 αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Λ.Γώγο και το μέλος του Δ.Σ., Σ.Πλέσσα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

"27 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή το κυπριακό παραμένει μια ανοιχτή πληγή. Τα χρόνια που περνούν δεν πρέπει να αμβλύνουν τη μνήμη μας. Δεν πρέπει να ξεχνούμε τα ανθρώπινα δράματα που δημιούργησε η εισβολή.
Δεν πρέπει να αδιαφορούμε για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια, τις περιουσίες τους ...
Τα χρόνια που περνούν δεν πρέπει να μας κάνουν να συνηθίζουμε με την ιδέα της μοιρασμένης Κύπρου.
Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί.
Και να λυθεί στη βάση ενός ενιαίου ομόσπονδου κράτους στα πλαίσια του οποίου όλοι οι κάτοικοι του νησιού, θα βρουν ξανά τους δρόμους της ειρηνικής συμβίωσης.
Η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ε. Ε. πρέπει να αξιοποιηθεί για την αναζήτηση και την παγίωση μιας τέτοιας λύσης".

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ.Σημίτη για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις:

"Ο εκλεκτός των συμφερόντων καταγγέλλει τα συμφέροντα.
Είναι φανερό ότι ο κ. Σημίτης ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση και πανικό αναζητεί άλλοθι για την αποτυχία των επιλογών και της πολιτικής του.
Την ώρα που όλος ο κόσμος, ακόμα και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητεί και απορρίπτει την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Σημίτης ασχολείται με τον ίσκιο του και κάνει ασκήσεις λογοθεραπείας.
Στα αλήθεια όμως τόσο πολύ υποτιμά την νοημοσύνη των Ελλήνων ; Τόσο πολύ πανικοβάλλεται από την αποκάλυψη των πραγματικών διαστάσεων της πολιτικής του και την αποκαθήλωση των κατασκευασμένων επικοινωνιακών ειδώλων του;
Ο κ. Σημίτης προ μηνός επέλεξε το Συνέδριο για να ξεπεράσει τις ενστάσεις όσων δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει! Μόλις χθες επιρρίπτει στα ΜΜΕ και σε συμφέροντα την κατηγορία για υπονόμευση της κυβέρνησης και του έργου του.
Όλα και άλλοι φταινε στον κ. Σημίτη ; Εκτός από την πολιτική που ο ίδιος ακολουθεί και έχει οδηγήσει δεκατέσσερις μήνες μετά τις εκλογές την κυβέρνηση του κ. Σημίτη στο σημερινό πολιτικό βάλτωμα.
Τα αδιέξοδα της πραγματικής οικονομίας, η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και η κρίση του δικομματικού πολιτικού συστήματος είναι οι καρποί της πολιτικής Σημίτη, που δεν μπορούν να εξωραϊστούν πλέον με επικοινωνιακά τρυκ και με την ευνοϊκή μεταχείριση που του επεφυλάσσαν οι πολυσχιδείς διαπλοκές στο χώρο της οικονομίας και των ΜΜΕ".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου