Ο Πρόεδρος του
Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε
σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Κ.Σημίτη.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του
ΣΥΝ δήλωσε:
Ο κ. Πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις εξελίξεις της διαδικασίας συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ και ανέπτυξα στον κ. Πρωθυπουργό τις θέσεις του ΣΥΝ.
Θεωρούμε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ παρέχει θετικές δυνατότητες στη χώρα. Επεσήμανα όμως ότι η Ελλάδα θα βρεθεί και κάτω από πιο πιεστικές συνθήκες. Γι αυτό και είναι ανάγκη να μην συνεχιστούν τα μέχρι σήμερα υπάρχοντα αρνητικά. Υπάρχουν αρνητικά στοιχεία με ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής, κι αυτά είναι το μεγάλο κοινωνικό κόστος το οποίο κατανέμεται άνισα και άδικα και η απουσία των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών που θα εξασφαλίζουν κοινωνική συνοχή και θα αντιμετωπίζουν τα μεγάλα κοινωνικά ελλείμματα που υπάρχουν σήμερα.
Η Ελλάδα πρέπει να είναι μέσα σε όλες τις ευρωπαϊκές διαδικασίες για την ολοκλήρωση μιας Ευρώπης η οποία θα έχει διαφορετικές πολιτικές, κοινωνικές προτεραιότητες: ενίσχυση των πολιτικών, δημοκρατικών θεσμών, αντιμετώπιση των κοινωνικών ελλειμμάτων και οικολογική εγρήγορση για μια ισόρροπη, αξιοβίωτη ανάπτυξη.
Είναι ανάγκη σήμερα να παλέψουμε όλοι οι λαοί για μια ενωμένη Ευρώπη, με διαφορετική αρχιτεκτονική.
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, ο Ν.Κωνσταντόπουλος δήλωσε:
Ορισμένοι Ιεράρχες συμπεριφέρονται ως ζηλωτές της κοσμικής εξουσίας. Είναι απαράδεκτο να επιδιώκουν οι Ιεράρχες να συγκυβερνούν, να επιδιώκουν αυτή την ιδιότυπη πολιτειακή και πολιτική διαρχία στη χώρα μας.
Είναι αρνητικό να επιδίδονται σε πελατειακές σχέσεις ορισμένοι Ιεράρχες λαϊκίζοντας με θέματα της πολιτείας και της πολιτικής.
Επίσης είναι απαράδεκτο να επιδίδονται σε πελατειακές σχέσεις ορισμένες παρατάξεις ή ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, λαϊκίζοντας και δημαγωγώντας γύρω από θέματα πνευματικά, γύρω από θέματα της θρησκείας ή της εκκλησίας.
Αν ορισμένοι Ιεράρχες έχουν ζηλώσει ρόλο εθνάρχη, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα του 2000 δεν είναι η Ελλάδα του 1901. Το 1901 έγιναν τα Ευαγγελικά. Η Ιεραρχία θέλει να μας γυρίσει από το 2000 στο 1901 κι αυτό είναι αρνητικό.
To Γραφείο Τύπου