Σε πρόσφατη( 4/12 2012)συνέντευξη τύπου του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Ελλάδας παρουσιάστηκε το νέο πρότυπο πιστοποίησης για το « Αλεύρι Ελληνικής Παραγωγής» .
Το συγκεκριμένο λογότυπο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε άλευρα που η άλεση και η συσκευασία τους θα γίνεται στην Ελλάδα , ενώ η παραγωγή των αντίστοιχων σιτηρών μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε χώρα .
Επειδή στην εκδήλωση παρέστη και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , εκφράζοντας ταυτόχρονα και την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης ερωτάται
1) αν η πιστοποίηση αυτή υπηρετεί , όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε , τη παράδοσή μας , την πολιτιστική μας κληρονομιά και την παραγωγική μας διαδικασία , όταν τα σιτηρά που θα χρησιμοποιηθούν δεν θα είναι ελληνικής προέλευσης ,
2) γιατί δεν συνέδεσε το νέο πρότυπο πιστοποίησης με τα εγχώρια μαλακά σιτηρά, ώστε όχι μόνο να βοηθήσει τους παραγωγούς μαλακών σιτηρών αλλά και να συμβάλλει στην κάλυψη της επάρκειας σε μαλακά άλευρα ,
3) γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της δεκάχρονης εργασίας Ελλήνων ειδικών για τη δημιουργία ελληνικού προτύπου αλλά υιοθετούνται ξένα πρότυπα που δεν έχουν ελάχιστη σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και
4) γιατί χρησιμοποιείται στην εν λόγω σήμανση το σύμβολο της ελληνικής σημαίας που προδιαθέτει τον καταναλωτή για ελληνικό προϊόν, ενώ ενδέχεται να μην είναι .
Ο Ερωτών Βουλευτής
Βαγγέλης Αποστόλου