Η αναζωπύρωση του πληθωρισμού, που σκαρφάλωσε και πάλι στο 4%, ροκανίζει το εισόδημα των ασθενέστερων που αδυνατούν να μετακυλήσουν το κόστος και θέτει επί τάπητος την ανάγκη μέτρων εισοδηματικής στήριξης και φορολογικής ανακούφισης.
Αν το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο απλώς ανησυχεί από την μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού αλλά συνεχίζει χωρίς ενδοιασμούς την ίδια οικονομική πολιτική που γεννάει οικονομικές και κοινωνικές επιβαρύνσεις και ανισότητες σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων που "πλήρωσαν" και πριν την ένταξη στην Ο.Ν.Ε., πολύ μεγαλύτερη ανησυχία και αγωνία δημιουργεί στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών και η επιμονή της κυβέρνησης στην ίδια αντικοινωνική πολιτική.
Απαιτείται άμεσα η επαναδιαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων όπως επίσης η καταβολή διορθωτικού ποσού και η σημαντική αύξηση του επιδόματος για τη θέρμανση.
Σε κάθε περίπτωση όμως γίνεται εξόφθαλμη η αναντιστοιχία με το αίτημα της ριζικής αναδιανομής εισοδημάτων και μένει μετέωρη και πολλαπλά εκτεθειμένη η εικόνα λογιστικής αισιοδοξίας που προσέδωσε η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό που κατέθεσε μόλις πριν από λίγες μέρες στη Βουλή.
To Γραφείο Τύπου