Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/12/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ.Παπαδημούλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 (Δ.Σταυρόπουλος-Δ.Βερύκιος)

Φαίνεται ότι το σκάνδαλο του ΕΟΤ έχει ευρύτερες διαστάσεις και συνδέεται με τη διαμάχη προσώπων ή ενδεχομένως και φατριών στο χώρο της ΝΔ. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η χαλαρότητα που διέπει τους κανόνες διαχείρισης των χρημάτων στη ναυαρχίδα που διαχειρίζεται την πιο βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι περίπου το 20% του ΑΕΠ, στην πραγματικότητα αν λογαριάσει κανείς και την παραοικονομία είναι ακόμη μεγαλύτερο το ποσοστό αυτό, και δίνει ή στερεί δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Τρομάζει η ιδέα ότι μετά από δεκαετίες «εκσυγχρονισμού», «μεταρρυθμίσεων» «αναδιοργάνωσης» κ.ο.κ, είναι τόσο εύκολο να παίρνει κάποιος αναρμοδίως ένα μπλοκ επιταγών και να συμπληρώνει ένα μεγάλο ποσό. Επίσης εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο κ. Καραχάλιος με τον διάδοχό του, τον κ. Λειβαδά, δίνουν για το ίδιο θέμα δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές. Επίσης, θα πρέπει να μας προβληματίζει πάρα πολύ ότι αυτό το «δίδυμο» το έχουμε ξαναδεί πριν από μερικά χρόνια σε ένα άλλο πεδίο. Κανένας κανονικός άνθρωπος που να έχει δουλέψει στη βιομηχανία του τουρισμού, να τον εμπιστεύεται η κυβέρνηση και να μην είναι παιδί του κομματικού σωλήνα, δεν υπάρχει;

Ζητάμε σήμερα κιόλας από την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό κ. Κεφαλογιάννη να μας δώσουν τους κανόνες με τους οποίους κάποιοι μπορούν να έχουν μπλοκ επιταγών, να συμπληρώνουν ποσά και να εισπράττονται ποσά. Διότι, πέρα από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών, πρέπει να δούμε με ποιους κανόνες και με ποιους ελέγχους μοιράζεται το δημόσιο χρήμα.

Το ταξίδι του Τσίπρα στη Λατινική Αμερική ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, έπρεπε να γίνει και προσέθεσε στην Ελλάδα, και όχι απλώς στον ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και πιθανότατα αύριο ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης, όχι μόνο συνομιλητές αλλά και πιθανούς συμμάχους σε μια στιγμή που η χώρα μας και ο λαός της τους έχει ανάγκη.

Εμείς θέλαμε να δούμε πράγματα που μπορεί να μας φανούν χρήσιμα στο τι να κάνουμε (Βραζιλία -πώς αυτή η χώρα απέφυγε τη χρεωκοπία και τα τελευταία δέκα χρόνια αναπτύσσεται οικονομικά, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις κοινωνικές της δομές) και τι να αποφύγουμε (Αργεντινή). Αν θέλεις πάντως να κάνεις ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική με σημαντικές επαφές σε δύο αχανείς χώρες, δεν μπορείς να μείνεις λιγότερο από 10-12 ημέρες.

To Γραφείο Τύπου