Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/03/2005

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ αναφορικά με την πρόταση νόμου του βουλευτή Επικρατείας Στ.Μάνου

Το σχέδιο (πρόταση) νόμου του κ. Στέφανου Μάνου, Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, περί "Καταργήσεων των ειδικών νομοθετικών και άλλων ρυθμίσεων που διέπουν τις σχέσεις εργαζομένων σε Ν.Π.Ι.Δ., στα οποία διατηρεί ιδιοκτησιακά ή άλλα δικαιώματα το Δημόσιο....", κονιορτοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και την πλήρη και σταθερή απασχόληση στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καταργώντας τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.

Μια τέτοια προοπτική διευκολύνει το ολοκληρωτικό ξεπούλημα αυτών των επιχειρήσεων στους ιδιώτες και οδηγεί στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων του συνόλου των εργαζομένων στη χώρα μας.

Το ερώτημα είναι: Ποια είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ (με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του οποίου εισήχθη στη Βουλή ο κ. Μάνος) για αυτό το νεοφιλελεύθερο τερατούργημα, γιατί και η σιωπή είναι συνενοχή.

Ο ΣΥΝ θα καταψηφίσει αυτήν την πρόταση νόμου, εμμένοντας στις δικές του προτάσεις για συνολική αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα όπου δεν τηρείται η ισχύουσα εργατική νομοθεσία.

To Γραφείο Τύπου