Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/05/1999

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στην Κινέζική πρεσβεία στην Αθήνα

Με τον Πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα κ. Γιανγκ συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τους Φώτη Κουβέλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, τα μέλη της ΚΠΕ Πάνο Τριγάζη, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Σούλα Παναρέτου και Θόδωρο Τσίκα, καθώς και τον Δημήτρη Στούμπο, μέλος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ εξέφρασε τη διαμαρτυρία του κόμματος για τον βομβαρδισμό της κινέζικης πρεσβείας στο Βελιγράδι και την αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Διατύπωσε τη θέση του ΣΥΝ για άμεσο τερματισμό των Νατοϊκών βομβαρδισμών και όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Κόσοβο, για εξεύρεση πολιτικής λύσης με ευρεία αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου μέσα στα σύνορα της Νέας Γιουγκοσλαβίας και επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.

Ο πρέσβης της Κίνας ευχαρίστησε τον ΣΥΝ για την πρωτοβουλία του και εξέφρασε την άποψη ότι ο βομβαρδισμός της πρεσβείας δεν ήταν λάθος. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει σε βάρος έρευνα από το ΝΑΤΟ για την ενέργεια αυτή, να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα και να επιβληθούν κυρώσεις. Διατύπωσε την θέση ότι η κατάπαυση των Νατοϊκών βομβαρδισμών είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι πολιτικές διαβουλεύσεις και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΝ για τις δραστηριότητες της χώρας του στον ΟΗΕ για το θέμα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου