Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
15/09/1999

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Α' Αθήνας του ΣΥΝ: Οι σεισμοί και τα προβλήματα της πρωτεύουσας

ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Με τους πρόσφατους σεισμούς και τις επιπτώσεις τους στην πρωτεύουσα ασχολήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Αθήνας του Συνασπισμού.

1. Οι σεισμοί έφεραν επιτακτικά στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα των ελεύθερων χώρων της Αθήνας, που πρέπει να καταγραφούν, να σωθούν και να οργανωθούν ώστε να προσφέρονται στους κατοίκους τόσο στις κανονικές περιόδους όσο και στις έκτακτες ανάγκες.

2. Να μην πολεοδομηθούν τα στρατόπεδα και να αποσυρθεί το σχετικό Ν.Σ. του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

3. Υπάρχει άμεση ανάγκη παρεμβάσεων στις περιοχές του Δήμου, όπου υπάρχουν πολλά παλαιά κτήρια στα οποία σημειώθηκαν καταρρεύσεις τμημάτων. Έλεγχοι στα παλαιά κτήρια, τα διατηρητέα, τα κτήρια δημόσιας συνάθροισης και κατεδαφίσεις όλων των επικίνδυνων και μισοερειπωμένων κτηρίων.

4. Να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των σχολικών κτηρίων του Δήμου ώστε να ξεκινήσουν με ασφάλεια τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς. Προσωρινή μεταστέγαση όσων σχολείων κριθούν επισκευαστέα.

5. Στα πλαίσια του αναγκαίου πολιτικού σχεδιασμού να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κυκλοφοριακού χάους που παρατηρήθηκε στον μεγάλο σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη. Η Αθήνα με τον τρόπο που κτίσθηκε και λειτουργεί αδυνατεί να ανταποκριθεί σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Θεωρούμε στον τομέα αυτό απαραίτητη την ενεργοποίηση του Δήμου σε συνεργασία με την πολιτεία και άλλους φορείς.

6. Ειδική μέριμνα να ληφθεί για προβληματικές περιοχές του Δήμου όπως π.χ. το Γκαζοχώρι.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Α' Αθήνας του ΣΥΝ καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μετά τους σεισμούς, να προσφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους αλληλεγγύη σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο και στους κοινωνικά ασθενέστερους.

Για επικοινωνία τηλ.: 3240102, 3240716

15/9/99
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Αθήνας