Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/11/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον Real Fm στον Ν. Χατζηνικολάου

«Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο μικρός και βρόμικος ο κ. Γεωργιάδης, ώστε να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εξυπηρέτηση συμφερόντων»

Για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων,  ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε μεταξύ άλλων:

Με την επίμαχη τροπολογία ο κ. Γεωργιάδης, που καταγγέλλει τη διαπλοκή, εξουσιοδοτεί τον εαυτό του, με ΥΑ,  να πάρει αποφάσεις πολλών δις ευρώ, μόνος του.

Την ίδια στιγμή προκαλεί ανακατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης, Μειώνει τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη μετακυλώντας το κόστος στην τσέπη των ασφαλισμένων, αυξάνοντας την ιδιωτική δαπάνη.

Ο κ. Γεωργιάδης που ρίχνει λάσπη στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» για συναλλαγές με τις φαρμακοβιομηχανίες, επειδή πήρε διαφήμιση 3.600 ευρώ, διόρισε τον Σεπτέμβριο ως πρόεδρο της εθνικής επιτροπής  για την κοστολόγηση των Φαρμάκων τον κ. Χούλη, που ήταν όμως και μέλος του ΔΣ  γνωστής εταιρείας στο χώρο του φαρμάκου. Το υπουργείο Υγείας μάλιστα απέσυρε την σχετική ανακοίνωση από την «Διαύγεια» μέχρι να παραιτηθεί ο κ. Χούλης.

Αντί να κραυγάζουν λοιπόν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή αυτοί   που οργάνωσαν το τεράστιο πάρτι στην υγεία για δεκαετίες, αντί να πριμοδοτούν σήμερα  τις πολυεθνικές, ας αποσύρουν την τροπολογία και ας συζητήσουμε σοβαρά για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Το καλοκαίρι, ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, που δεν είναι φιλικός προς το ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ότι  στελέχη του υπουργείου Υγείας που αποφασίζουν για τις τιμές των φαρμάκων,  ήταν και μέλη φορέα που  χρηματοδοτείται από φαρμακευτικές εταιρείες. Ο κ. Γεωργιάδης τότε μιλούσε για τήρηση της νομιμότητας,  για σύσταση ΕΔΕ κλπ.  Ακόμη περιμένουμε το πόρισμα.

Μέχρι τώρα ήξερα ότι ο υπουργός Υγείας είναι ακραίος και αναξιόπιστος. Έβριζε τον Σαμαρά ως τον χειρότερο υπουργό και τώρα τον θεωρεί τον καλύτερο πρωθυπουργό. Έλεγε ποτέ δεν θα πάω στη Ν.Δ. και τώρα είναι πρωτοκλασάτος. Δεν περίμενα όμως  ότι είναι τόσο μικρός και βρώμικος ώστε να κατηγορεί ένα κόμμα που δεν κυβέρνησε ποτέ και που δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στα γνωστά σκάνδαλα για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Ένας από τους λόγους που ο κόσμος στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί πιστεύει ότι τουλάχιστον εμείς δεν είμαστε μπλεγμένοι σʼ αυτό το πάρτι με τις μίζες, τα υποβρύχια, τα φάρμακα, τις κατασκευές, τις δωρεάν τηλεοπτικές άδειες

Η κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «είναι σε αποδρομή» γιατί δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή τα μέτρα για τους πλειστηριασμούς και τη φορολογία των ακινήτων , γιατί φοβάται ότι στις ευρωεκλογές θα εισπράξει πολύ χαμηλά ποσοστά και γιατί δεν πήρε από την κ. Μέρκελ αυτά που περίμενε. Νούμερο ένα στόχος της κυβέρνησης είναι η λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βρωμιά.

Για την κατατεθείσα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και το επιχείρημα ότι η πρόταση συσπειρώνει την κυβέρνηση αφού δεν εστιάζει την έρευνα μόνο στην περίοδο Βενιζέλου,  ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε μεταξύ άλλων:

Η υπόθεση των υποβρυχίων είναι επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να ψαχτούν οι πάντες και τα πάντα, χωρίς εξαιρέσεις. Αν  περιοριζόμασταν στην περίοδο Βενιζέλου, θα μας κατηγορούσαν ότι στοχοποιούμε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του  και ότι τα κίνητρά μας είναι ψηφοθηρικά. Εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι συμβάσεις, από αυτή του Τσοχατζόπουλου έως και τη σύμβαση του 2010, που έγινε γνωστή ως νόμος Βενιζέλου για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πρέπει να διερευνηθούν γιατί ζημίωσαν τους Έλληνες φορολογουμένους και την άμυνα της χώρας.  Άλλωστε  και  ο κ. Μιχελάκης, ως εκπρόσωπος τύπου, με εντολή Σαμαρά,  δήλωνε μέχρι πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2012,  ότι η σύμβαση του 2010 αποτελεί σκάνδαλο. Εάν το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι όλα έγιναν σωστά και η ΝΔ «αντέχει» τον έλεγχο, ας υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο κ. Βενιζέλος που δήθεν αδημονούσε για την κατάθεση της πρότασης, τώρα βρίσκεται σε πανικό, βρίζει και κατηγορεί. Αν θεωρεί ότι αδίκως κατηγορείται και δεν έχει τίποτα να κρύψει, ας υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεγονός είναι ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε 2,8 δις ευρώ, τα τρία από τα τέσσερα υποβρύχια να σκουριάζουν, ο κ.  Σάφα, που δεν ξέρουμε γιατί επελέγη,  δεν έχει βάλει ένα καρφί στα Ναυπηγεία και επιπλέον ζητά 1 δις ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, πατώντας σε διατάξεις του νόμου Βενιζέλου. Να πούμε τα πράγματα απλά : όταν σε μια τέτοια σύμβαση αποδέχεσαι να καταβάλεις χρήματα έναντι, χωρίς να συνδέεις τις καταβολές με την πρόοδο του έργου,  τότε δουλεύεις για τον απέναντι.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ εκπλήσσει για άλλη μια φορά δυσάρεστα. Το επιχείρημά της ότι δεν επιθυμεί την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι αστείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα που συνδέονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού. Η Εξεταστική Επιτροπή δεν είναι Δικαστήριο. Αναρωτιέται κανείς γιατί η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την  κυβέρνηση Σαμαρά, αφού και ψήφο ανοχής της δίνει και σιωπά για ένα μεγάλο σκάνδαλο. Την ώρα μάλιστα που  στις δημοσκοπήσεις, το 80% των πολιτών, ανεξαρτήτως κόμματος, ζητά την διερεύνηση του θέματος.

To Γραφείο Τύπου