Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/07/1998

Σχετικά με την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ

Σχετικά με τηνπαραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ, κ.Γ.Κασιμάτη, τοΓραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η παραίτηση του κ.Γ.Κασιμάτη αποτελεί κόλαφο στην κυβέρνηση για τη διαρκή και συστηματική προσπάθεια της να παρακάμψει και να υποβαθμίσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Αποκαλύπτει ότι κυβερνητική πολιτική παρά τις εύκολες διακηρύξεις της δεν θέλει και δεν στηρίζει στην πράξη ανεξάρτητη διοικητική αρχή στον χώρο των ΜΜΕ.

Η παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ, ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλέστηκε ο ίδιος , αναδεικνύει με κραυγαλέο τρόπο τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εξ΄ αντικειμένου αδυναμία του ΕΣΡ να ανταποκριθεί, ως τώρα, πλήρως στον ρόλο του .

Αυτή η στάση της κυβέρνησης, ενόψει της εισαγωγής στην χώρα μας της συνδρομητικής-ψηφιακής ραδιοτηλεόρασης , αποτελεί ηθελημένη πολιτική επιλογή .

Είναι προφανές ότι το ΕΣΡ χωρίς υποδομές, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και κυρίως χωρίς αναβάθμιση του ανεξάρτητου ρόλου του, δεν μπόρεσε στο παρελθόν ούτε θα μπορέσει στο μέλλον:

1ον Να εκδώσει άδειες των ήδη λειτουργούντων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών με αναλογική τεχνολογία

2ον Να σηκώσει το φορτίο της παροχής αδειών και του ελέγχου των νέων υπηρεσιών συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης.

3ον Και πρωτίστως να συγκροτήσει το άκρως απαραίτητο Τμήμα Διαφάνειας και Ελέγχου της συγκέντρωσης της οικονομικής ισχύος στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο, εξέλιξη που αντικειμενικά διευκολύνει τις επιδιώξεις των διαπλεκομένων συμφερόντων, σε περίοδο που το κέντρο βάρους της πολιτικής ζωής μετατοπίζεται από τους θεσμούς στα εξωθεσμικά κέντρα.

To Γραφείο Τύπου