«Η επιμήκυνση της κατανάλωσης φρέσκου γάλακτος προκαλεί κίνδυνο στην υγεία των καταναλωτών και κατάρρευση στο κλάδο της αγελαδοτροφίας»
Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς που υιοθετεί η κυβέρνηση έφτασε μέχρι του σημείου της επιμήκυνσης της κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος.
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία αυτή η επιμήκυνση θα επιφέρει μείωση της τιμής κατά 0,10 ευρώ το λίτρο κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Πρόκειται για απελευθέρωση που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις:
1) Τόσο στην υγεία των καταναλωτών. Είναι χαρακτηριστική η άποψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «μπορεί να έχουμε περισσότερα ζητήματα διασφάλισης της υγείας του καταναλωτή και να προκληθούν προβλήματα»,
2) Όσο και στον αγροτικό χώρο. Θα οδηγηθεί σε διάλυση ο κλάδος της αγελαδοτροφίας, που σήμερα καλύπτει τους 630.000 τόνους από τους 1.350.000 τόνους που έχει ανάγκη η κατανάλωση, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού για εισαγωγές κατά περίπου 1 δις ευρώ, αλλά και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε διάφορους κλάδους (κτηνίατροι, εργάτες, ζωοτέχνες κ.λ.π).
Αλήθεια, πως εξηγεί το Υπουργείο Ανάπτυξης το γεγονός ότι το μακράς διάρκειας ζωής γάλα στη χώρα μας είναι ακριβότερο από το φρέσκο;
Είναι σίγουρος ο κ. Υπουργός ότι μόλις σβήσει η ελληνική αγελαδοτροφία δεν θα ακριβύνει το γάλα κατά πολύ για τον μέσο έλληνα καταναλωτή;
To Γραφείο Τύπου