Η κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα που προκαλεί η εμμονή της στη χρηματιστηριακή διαχείριση της οικονομίας αναζητά νέες λογιστικές αλχημείες για να καλύψει τις αποτυχίες της και τα ανοίγματα του προϋπολογισμού.
Ο πληθωρισμός είναι σε στασιμότητα. Οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους διογκώνονται απειλητικά. Οι υπολογισμοί για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, που σχεδίαζε, ενώ είχε επισημανθεί ότι δεν μπορούν να γίνουν (ΔΕΘ, ΟΛΠ. ΕΥΔΑΠ, Διώρυγα Κορίνθου κλπ.), αποτυγχάνουν, αποκαλύπτοντας το επιζήμιο παιχνίδι της κυβέρνησης με τους αριθμούς. Έπεσε έξω η κυβέρνηση και αναγκάζεται σήμερα να αναζητεί πιο συντηρητικές επιλογές, καταργώντας στην ουσία τη φορολογία των τόκων στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο.
Αυτές οι κινήσεις, κινήσεις πανικού της κυβέρνησης, δεν αποτελούν πολιτική διαρθρωτικών αλλαγών και επομένως δεν μπορούν να οδηγήσουν στη σύγκλιση και προσαρμογή της οικονομίας. Η κατάργηση των φορολογιών Ρέπος και η έκδοση ομολόγων τύπου Μπαλαντίρ δεν επιτυγχάνει την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, διατηρεί και ενισχύει την υπερφορολόγηση των αδύναμων κοινωνικών κατηγοριών και στρωμάτων, δεν εξυγιαίνει την οικονομία και δεν προσφέρει τίποτε σε επενδύσεις, απασχόληση και μεγέθυνση της παραγωγής.
Σε μια περίοδο που όλοι αγωνιούν κι ανησυχούν για την κατάσταση της παγκόσμιας χρηματαγοράς και των κινδύνων που αυτή περικλείει, η εμμονή της κυβέρνησης στη μονοδιάστατη και μονόπλευρη χρηματιστηριακή διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, υποθηκεύει την πορεία της χώρας και αχρηστεύει όλες τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού.
To Γραφείο Τύπου