1.Για τις μεταμεσονύκτιες συλλήψεις κατοίκων στη Χαλκιδική.
Η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας έχει την πολιτική ευθύνη για αυτές τις αυταρχικές και απαράδεκτες πρακτικές, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» η οποία καίει την περιοχή και θυμίζουν παλαιότερες ανώμαλες πολιτικές περιόδους της ιστορίας της χώρας μας.
Ούτε η Χούντα της επταετίας 1967-1974 δεν τολμούσε να κάνει συλλήψεις αυτή την ώρα ή, όταν τις έκανε αργότερα τις πρωινές ώρες, μόνο αυτή χρησιμοποιούσε παρόμοιες τραμπούκικες, παράνομες και αυταρχικές πρακτικές.
2.Για τις εξελίξεις σχετικά με τις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ και EUROBANK.
Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Το Νοέμβριο, που η τρόικα είχε συμφωνήσει στη συγχώνευση των δυο τραπεζών, η κυβέρνηση πανηγύριζε γιατί θεωρούσε ότι έτσι θα γίνει μια μεγάλη πανίσχυρη τράπεζα που θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία. Τώρα που η τρόικα ανέστειλε τη συγχώνευση των δυο τραπεζών η κυβέρνηση και πάλι πανηγυρίζει ισχυριζόμενη ότι είναι χρήσιμο οι τράπεζες να είναι πιο μικρές και ευέλικτες. Δηλαδή η τρόικα «βαράει τον ταμπουρά» και η κυβέρνηση χορεύει, όπως η μαϊμού χορεύει στο ρυθμό που δίνει ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης. Τίθεται, όμως, θέμα δημοκρατίας. Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα, η εκλεγμένη κυβέρνηση ή οι υπάλληλοι της τρόικας;
Η σημερινή κυβέρνηση είναι παραδομένη, υποταγμένη και αντιμετωπίζει κάθε φορά την τρόικα γονυκλινής. Είναι μία πολύ επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα κυβέρνηση, που πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού το ταχύτερο δυνατό, πριν καταστρέψει ολοσχερώς ό, τι έχει απομείνει όρθιο στην κοινωνία και την οικονομία.
3.Για την κυβερνητική τροπολογία για τη διασφάλιση της ασυλίας των Διοικήσεων των τραπεζών που χορήγησαν ή θα χορηγήσουν θαλασσοδάνεια στα κόμματα.
Είναι «ντροπολογία» και όχι τροπολογία που χαρίζεται ως ρουσφέτι στους τραπεζίτες και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δανείστηκαν, «δανεικά κι αγύριστα» από τις τράπεζες 250 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί πρόκληση για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που είναι καταχρεωμένα από δάνεια στις τράπεζες, που αδυνατούν να τα αποπληρώσουν είτε γιατί μειώθηκαν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματά τους είτε γιατί είναι στην ανεργία και η κυβέρνηση κλωθογυρίζει με την τρόικα και τους τραπεζίτες επί 8 μήνες, την όποια ρύθμιση έστω και ελάχιστης οικονομικής ανακούφισής τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταψήφισε αυτή την «ντροπολογία» και έδωσε και δίνει μάχη για την ακύρωσή της.
To Γραφείο Τύπου