Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/09/1998

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου σχετικά με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Δήλωση τουΠροέδρου του Συνασπισμούσχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργούστη ΔΕΘ

"Χιλιοειπωμένα και απρόσωπα λόγια. Ψυχρή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Aμηχανία, φτώχεια ιδεών και μονοδιάστατη διαχειριστική λογική, χωρίς κοινωνική ευαισθησία.

Αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού. Τίποτε το καινούργιο. Γνωστές και κούφιες πολιτικές φόρμες.

Ο κ. Σημίτης ζει στον κόσμο του και μιλάει για τον κόσμο του.

Απέδειξε γι άλλη μια φορά ότι είναι εντελώς αποκομμένος από την σκληρή πραγματικότητα και δεν έχει καμιά σχέση με τα δύσκολα προβλήματα και την αγωνία του ελληνικού λαού.

Η ισχυρή Ελλάδα για την οποία μιλάει είναι η Ελλάδα των ισχυρών. Και το κοινωνικό πρόσωπο που επικαλείται έχει προ πολλού καταντήσει πολιτικό σκιάχτρο, πρόσχημα και ψεύδος.

Απέδειξε, κυρίως, ο κ. Πρωθυπουργός ότι είναι δογματικά προσηλωμένος στον μονόδρομο που διαμόρφωσαν οι λαθεμένες επιλογές του ιδίου και των συνεργατών του, χωρίς αντιστάσεις, ευαισθησίες κι εναλλακτικές προτάσεις.

Η κυβέρνηση δεν έχει τη θέληση, τη δύναμη και τον τρόπο να βγει απ’ αυτόν τον μονόδρομο.

Ελεεινολογεί την πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων, αλλά συνεχίζει αυτή την ίδια πολιτική. Αυτό που απορρίπτει, ως επιζήμιο, το υιοθετεί ως μονόδρομο. Μιλάει κεντροαριστερά και πράττει κεντροδεξιά, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα στα ίδια και τα ίδια.

Πρωθυπουργός και Υπουργοί είναι από τους ελάχιστους ΄Ελληνες που δηλώνουν ικανοποιημένοι, ακριβώς γιατί τους ενδιαφέρει περισσότερο η ευφορία της εξουσίας και λιγότερο η συλλογική ευημερία, με κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή κι ανάπτυξη.

Τα δύσκολα χρόνια για τον ελληνικό λαό δεν τελειώνουν, ακριβώς γιατί η κυβερνητική πολιτική επιμένει δογματικά στη δοκιμασμένη κι αποτυχημένη πολιτική που κατανέμει άδικα τις θυσίες και τα βάρη, σπαταλά κι εκμεταλλεύεται ανορθόδoξα τους πόρους, δημιουργεί ανεργία κι αποκλεισμούς, μεγαλώνει τις κοινωνικές εισοδηματικές και περιφερειακές ανισότητες, ανακυκλώνει την προβληματική Ελλάδα προς δόξα των εκάστοτε κυβερνητικών αποτυχιών".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου