Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2006

Περιοδεία Αλέκου Αλαβάνου στην Αιτωλοακαρνανία

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος επισκέπτεται σήμερα την Αιτωλοακαρνανία. Ο Αλ. Αλαβάνος περιόδευσε το πρωί στο εμπορικό κέντρο στο Αγρίνιο και επισκέφθηκε την Εθνική Τράπεζα και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου. Συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για Παιδεία - απεργία δασκάλων

"Τα παλιά χρόνια, στα ελληνικά χωριά υπήρχαν δύο αρχές: ο δάσκαλος και ο χωροφύλακας. Στις μέρες μας η Ν.Δ. έχει σβήσει το δάσκαλο και χρησιμοποιεί τον χωροφύλακα εναντίον του.

Είναι απογοητευτικό ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας βρίσκει χρόνο για να συζητήσει για την ύλη των σχολικών βιβλίων με τον Αρχιεπίσκοπο, βρίσκει χρόνο για να συζητήσει τα προβλήματα που θέτει το μεγάλο κίνημα της Παιδείας για το άρθρο 16 με τους βουλευτές του και δεν βρίσκει ούτε ένα λεπτό για να συναντηθεί με τη ΔΟΕ, την στιγμή που εδώ και δεκαπέντε μέρες οι μανάδες αλλά και οι πατεράδες των παιδιών των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα υφίστανται τεράστια προβλήματα λόγω της αδιάλλακτης στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των δασκάλων.

Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ικανοποίηση των μετριοπαθών αιτημάτων των εκπαιδευτικών, την στιγμή κιόλας που οι αμοιβές τους κινούνται στο 1/3 των αμοιβών των συναδέλφων τους σε πολλές χώρες της Ε.Ε. των "15", όπου μάλιστα οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες απ΄ ότι στην Ελλάδα.

Καλούμε, επίσης, την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, αντλώντας κονδύλια από μια σειρά πηγές, όπως οι τεράστιες σπατάλες που γίνονται για τους εξοπλισμούς.

Μιλώντας, επίσης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ στο Αγρίνιο, όπου έχει εξαλειφθεί σχεδόν ολοκληρωτικά η καπνοπαραγωγή, τόνισε, μεταξύ άλλων:

"Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε τον Κανονισμό για το βαμβάκι, τον οποίον επανειλημμένα είχε καταγγείλει ο ΣΥΝ. Το εξωφρενικό στην περίπτωση είναι ότι η καταγγελία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν έγινε από την μεγαλύτερη βαμβακοπαραγωγό χώρα της Ε.Ε., την Ελλάδα, αλλά από την Ισπανία, η οποία καλλιεργεί μάλιστα ελάχιστα στρέμματα βαμβακιού.

Η χώρα μας και η κυβέρνησή της ήταν απόντες.

Καλούμε την κυβέρνηση, αξιοποιώντας αυτή τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που θεώρησε ότι ο Κανονισμός δεν ανταποκρινόταν στα προβλήματα των παραγωγών, να προχωρήσει άμεσα σε καταγγελία και του κοινοτικού Κανονισμού για τον Καπνό."

To Γραφείο Τύπου