Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/10/2006

Περιοδεία ΣΥΝ στη Χαλκίδα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον Β. Αποστόλου, υπεύθυνο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος, περιόδευσε σήμερα στη Χαλκίδα όπου συναντήθηκε με το Σωματείο εργαζομένων στον Δήμο, καθώς και με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Νομαρχιακού Συνδυασμού "Πρώτα η Εύβοια" με επικεφαλής τον Γιώργο Βλαχογιώργο, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το Εκπαιδευτικό ζήτημα

Εδώ και μήνες ο ΣΥΝ είχε προειδοποιήσει ότι το εκπαιδευτικό θα είναι το μέτωπο εκείνο στο οποίο θα προσκρούσει η πολιτική της Ν.Δ. Ούτε να το νικήσει θα μπορέσει, ούτε να το αποπροσανατολίσει, ούτε να το διασπάσει. Οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνονται σήμερα πλήρως.

Η αδιαλλαξία της Υπουργού Παιδείας είναι πρόκληση. Η αύξηση σε δόσεις των 17 ευρώ του Υπουργού Οικονομίας είναι εξευτελισμός. Οι επιθέσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης ενάντια σε διαδηλωτές δασκάλους είναι βαρβαρότητα και η απομόνωση του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου και η άρνησή του να συζητήσει με τη ΔΟΕ είναι πολιτική φυγομαχία.

Το εκπαιδευτικό για την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή θα είναι ότι ήταν το ασφαλιστικό για την κυβέρνηση Σημίτη.

Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι όλη η κοινωνία να στηρίξει τους δίκαιους αγώνες των δασκάλων και καθηγητών ώστε να λάβει τέλος η αποδιοργάνωση της ελληνικής οικογένειας με μικρά παιδιά στο σχολείο και η απορύθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών και μαθητριών για τα οποία την πλήρη ευθύνη έχει η κυβέρνηση.

Για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, έκαναν και κάνουν ό,τι τους περνάει από το χέρι ώστε οι Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές να διεξαχθούν μέσα σε ένα κλίμα αντιπαραθέσεων για το ποιος έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε σκάνδαλα διαφθοράς και να περάσουν στη σκιά όλα τα μεγάλα θέματα που έχουν σχέση με τις πόλεις και τις τοπικές κοινωνίες: πράσινο, απορρίμματα, κυκλοφοριακό, σχολεία, ανεργία, εγκληματικότητα.

Ο ΣΥΝ με όποιες δυνάμεις διαθέτει πάει κόντρα στο ρεύμα. Οι αυτοδιοικητικές κινήσεις που υποστηρίζει προσπαθούν να αναδείξουν ακριβώς αυτά τα προβλήματα και να προβάλλουν ριζοσπαστικές εναλλακτικές αριστερές επιλογές.

To Γραφείο Τύπου