Οι τελετές μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων, από τον τερματισμό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπενθυμίζουν την ιστορική σημασία, για την ανθρωπότητα, της συντριβής του ναζισμού - φασισμού.
Η ναζιστική βαρβαρότητα είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όπως είναι μια από τις πιο λαμπρές ιστορικές εξάρσεις του Ελληνικού λαού, η εθνική αντίσταση στο ναζισμό και η παλλαϊκή υπεράσπιση των αντιφασιστικών αρχών.
Δυστυχώς, όμως, μέχρι και σήμερα η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει αναγράψει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το τοπωνύμιο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ, ως συμβολική υπενθύμιση κορυφαίας πράξης της εθνικής αντίστασης. Όπως, επίσης, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν αποφασιστικά ενισχυθεί οι προσπάθειες του Δήμου Καισαριανής, για την ανάδειξη του Σκοπευτηρίου σε Ιστορικό και Μνημειακό χώρο, που δυστυχώς εμποδίζονται από περίεργες στρεψοδικίες.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
Θα αποφασίσει η κυβέρνηση την συμβολική χάραξη στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη της αναφοράς στον ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ, για να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τη νίκη επί του φασισμού;
Θα θελήσει επιτέλους, η κυβέρνηση να αναδείξει το Σκοπευτήριο Καισαριανής σε Ιστορικό και Μνημειακό χώρο, ενισχύοντας αποφασιστικά τις προσπάθειες του Δήμου Καισαριανής;
Ο ερωτών
ΝΙΚΟΣ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
To Γραφείο Τύπου