Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/11/2006

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επισκέφτηκε σήμερα στο νοσοκομείο τον κακοποιημένο φοιτητή. Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΚΠΕ Νίκο Χουντή, τον Γραμματέα της Π.Ε. Θεσ/νίκης Νίκο Παυλίδη, τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Τάσο Κουράκη και τη Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΝ Θεσ/νίκης Σίσσυ Πετράκου, επισκέφτηκε σήμερα στο νοσοκομείο τον κακοποιημένο φοιτητή. Αμέσως μετά η αντιπροσωπεία του κόμματος επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκος Χουντής δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε τον τραυματία φοιτητή για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, και την Αστυνομική Διεύθυνση για να εκδηλώσουμε την αγανάκτησή και την καταδίκη μας σε πράξεις και ενέργειες ακραίου αυταρχισμού και συγκάλυψής τους.

Η Αριστερά, που η ιστορία της βάφτηκε με το αίμα των αγωνιστών της, του Λαμπράκη, του Τσαρουχά στην πιο πρόσφατη ιστορία της, αγωνίζεται πάντα για την ανοικτή πόλη, για Θεσ/νίκη πολυπολιτισμική, σύγχρονη δημοκρατική, χώρο ελευθερίας λόγου και προάσπισης ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους υπευθύνους για τον βασανισμό, στην φυσική ηγεσία που συγκάλυψε και στην πολιτική ηγεσία που διαμορφώνει το θερμοκήπιο ασυδοσίας».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στην Αστυνομία, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης παρευρίσκονταν μέλη της νεολαίας του κόμματος που  είχαν αναρτήσει πανό με το σύνθημα «Αστυνομία παντού Δικαιοσύνη πουθενά».

To Γραφείο Τύπου