Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/05/2005

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, προτείνει άλλο δρόμο οικοδόμησης της Ευρώπης των λαών

Μιλώντας σε εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα που οργάνωσε το «Σπίτι της Ευρώπης Ανατ. Αττικής 'ΜΑΡΑΘΩΝ'», ο Νίκος Χουντής, συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ τόνισε :

Η προοπτική της καταψήφισης της Συνταγματικής Συνθήκης από τους Γάλλους πολίτες ξαναζωντανεύει τη συζήτηση για την πορεία της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Για τον ΣΥΝ, την Ευρωπαϊκή Αριστερά υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για την οικοδόμηση της Ευρώπης των λαών από αυτούς που ακολουθούνται σήμερα και δρομολογούνται με το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα.

Απέναντι στις καταστροφολογίες που ακούγονται στη Γαλλία με τη συμμετοχή και στελεχών του ελληνικού δικομματισμού, προβάλλει η ισχυρή απαίτηση των πολιτών να έχουν λόγο και ψήφο για την Ευρωπαϊκή Ένωση που οικοδομείται στη βάση του νεοφιλελευθερισμού.

Η λογική πως «έτσι τελικά οικοδομείται η Ευρωπαϊκή Ένωση» με οδηγίες Μπολκενστάιν, με υπονόμευση των κοινωνικών κατακτήσεων, με διόγκωση της ανεργίας βρίσκει απέναντί της τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη.

Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν συντηρητικές πολιτικές πότε εμπνεόμενες από τη Συνταγματική Συνθήκη και πότε καλυπτόμενες πίσω από αντιλαϊκές οδηγίες των Βρυξελλών είναι αυτές που φοβούνται το ΟΧΙ στη Γαλλία.

Για τον ΣΥΝ, την Ευρωπαϊκή αριστερά το ΟΧΙ στη Συνταγματική Συνθήκη είναι ναι στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Το ΟΧΙ στην Ευρώπη του ατλαντισμού και της άνισης κατανομής του πλούτου είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

To Γραφείο Τύπου