Είναι γνωστό ότι, στην Αττική, ρέματα εκατοντάδων χιλιομέτρων, έχουν ήδη μπαζωθεί και καλυφθεί, πράγμα που είχε αρνητικές συνέπειες στο οικοσύστημα της κάθε περιοχής που αυτά υπήρχαν.
Ένα από τα εναπομείναντα ρέματα, είναι το ρέμα Κοντοχρήστου στη Ν. Ερυθραία. Όμως, η διευθέτησή του απορρίφθηκε το 2002, από τη διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Αττικής με το δικαιολογητικό ότι προτεινόταν κλειστή διατομή του και πρότεινε να διευθετηθεί με ανοικτή διατομή σε όλο το μήκος του με τις ελάχιστες δυνατές επεμβάσεις στη φυσική κοίτη.
Αν και στο συγκεκριμένο σημείο, από το 2002, υπάρχει σχετική πινακίδα του "αντιπλημμυρικού έργου διευθέτησης του ρέματος Κοντοχρήστου και η συμπλήρωση του δικτύου ακαθάρτων, προϋπολογισμού 476 εκατ. δρχ. με συγχρηματοδότηση ΣΑΝΑ – ΕΥΔΑΠ", αυτό, δε χρηματοδοτήθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (Νέα Ερυθραία 3/11/2006) στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, ιδιώτης εργολάβος εκτελεί εργασίες (αρ. οικοδ. αδείας 664/06) μέσα στην κοίτη του ρέματος. Συγκεκριμένα, χωρίς, να έχει οριοθετηθεί ακόμη το ρέμα Κοντοχρήστου, αφού εκκρεμούν περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες, ο εργολάβος πραγματοποίησε εκχερσώσεις και μπαζώματα, χτίζει τοιχία από μπετόν μέσα στην κοίτη του ρέματος,το παρεκτρέπει και διαμορφώνει γέφυρα για να υπάρχει πρόσβαση απέναντι.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Έχει καθορισθεί η οριογραμμή του ρέματος Κοντοχρήστου;
2. Έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες για το ρέμα;
3. Ποια υπηρεσία εξέδωσε τη συγκεκριμένη οικοδομική άδεια;
4. Έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια για την πραγματοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου που εκκρεμεί από το 2002;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Δραγασάκης