Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ για το επεισόδιο στο εκκλησάκι της Πολυτεχνειούπολης, δήλωσε:

«Τόσο η νεολαία όσο και ο ΣΥΝ διαφωνούμε με τέτοιες ενέργειες, ειδικά εμείς οι οποίοι δίνουμε καθημερινά μάχες για τη δυνατότητα ο καθένας, είτε είναι καθολικός, είτε βουδιστής, είτε μουσουλμάνος, είτε άθεος, να μπορεί να εκφράζει ελεύθερα και μέσα σε ασφάλεια τις απόψεις του.

Από κει και πέρα όμως, μας έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι έσπευσε ο Αρχιεπίσκοπος να αξιοποιήσει το θέμα αυτό σε βάρος όλου του φοιτητικού κινήματος. Εγώ έχω μάθει από το Ευαγγέλιο ότι ο Ιησούς βγήκε με το φραγγέλιο και έδιωξε τους εμπόρους από τον Οίκο του Θεού. Εμείς δεν θα χρησιμοποιούσαμε  φραγγέλιο, αλλά θα ζητούσαμε, όλους αυτούς τους μήνες, ο Αρχιεπίσκοπος να πει μια κουβέντα για τις προσπάθειες που γίνονται να εγκατασταθούν οι έμποροι στον Ανώτατο Οίκο της γνώσης που έχουμε στη χώρα μας, δηλαδή στα Πανεπιστήμια.

Κάποιοι σχολιάζουν  τη σκληρή γλώσσα της νεολαίας μας. Αυτό που έχει ιδιαίτερη ουσία είναι το τι λέγεται. Αλλά ως προς το πώς λέγεται, ας μην ξεχνάμε ότι η νεολαία του ΣΥΝ αλλά και όλη η φοιτητική νεολαία, δίνει αυτό τον καιρό μια πολύ σκληρή μάχη και αγώνες και δεν βγαίνει να μιλάει από κάποιο σαλόνι.»

To Γραφείο Τύπου