Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/02/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πριν καλά-καλά τελειώσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος στη Βουλή, η κυβέρνηση σαν νέος «Νέρωνας» βάζει φωτιά και πάλι στα Πανεπιστήμια της χώρας, με την κατάθεση του νόμου-πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση. Ενός νόμου, που θα έχει την τύχη του άρθρου 16, καθώς ήδη ξεσπούν οι αντιδράσεις του πανεπιστημιακού κινήματος. Το υπουργείο Παιδείας λειτουργεί κάτω από ένα σύνδρομο εκδικητικότητας, η κυβέρνηση λειτουργεί κάτω από το κόμπλεξ της ήττας και πυρπολεί την ανώτατη εκπαίδευση, σε μια περίοδο που φάνηκε η δυνατότητα να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Ταυτόχρονα όμως, εμφανίστηκαν και οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου-εκτρώματος. Πρώτος-πρώτος και καλύτερος ο κ. Γρυσπολάκης!!! (Ναι, ο «αξιότιμος» πρύτανης του Π.Κ. που απειλεί τους φοιτητές που αντιστέκονται με χάσιμο ακόμα ενός εξαμήνου και ακόμα μιας εξεταστικής. Ο ίδιος που προσπαθεί προβοκατόρικα - εδώ και καιρό- να στηρίξει εμμέσως πλην σαφώς την αντιεκπαιδευτική μετταρύθμιση της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα το πανελλήνιο ρεζίλεμα του ιδίου, αλλά και του ιδρύματος που εκπροσωπεί, με τις απίστευτες τηλεοπτικές του εμφανίσεις.) Έρχεται σήμερα να δηλώσει ότι είναι ...άτολμες(!!!) οι προτεινόμενες αλλαγές στην παιδεία!

Μέχρι που θα φτάσει; Την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και των πανεπιστημιακών ξαναβγαίνει στο δρόμο, είναι κρίμα για το Πολυτεχνείο Κρήτης, να έχει επικεφαλής του τον συγκεκριμένο κύριο. (Δυστυχώς, αρνητικό στοιχείο στην παραπέρα πορεία του ιδρύματος αποτελεί το γεγονός ότι είναι το μόνο ΑΕΙ της χώρας στο οποίο δεν λειτουργεί επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών).

Καλούμε την κυβέρνηση να μην καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Εάν θέλει αντιπαράθεση και εάν επιλέξει την αντιπαράθεση, θα την έχει. Και μέσα στο πανεπιστήμιο και στην κοινωνία και στους δρόμους. Παντού!!!!!!!!

Υ.Γ.  Κύριε Γρυσπολάκη σταματήστε να επικαλείστε το αριστερό σας παρελθόν, γιατί όπως λέει και ο λαός τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Η Ν.Ε. ΧΑΝΙΩΝ του  ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ