Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια συνάντηση με το Σωματείο των Ταχυδρόμων Αθήνας και Ν. Αττικής. Να υπογραμμίσω ότι, ενώ ο ταχυδρόμος είναι ένα πολύ αγαπημένο παραδοσιακό επάγγελμα ακόμα και σήμερα, το κράτος τον αντιμετωπίζει με έναν τρόπο ο οποίος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.
Πρώτον, δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι σε όλη τους την επαγγελματική σταδιοδρομία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν άρση βαρών με την ταχυδρομική τσάντα και να οργώνουν όλες τις πόλεις και τα χωριά, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για την υγεία τους, να μην είναι ενταγμένοι στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.
Δεύτερον, δεν μπορεί σε μια τέτοια δουλειά να υπάρχουν τεράστια κενά, όσον αφορά στο προσωπικό, και να έχουμε τη νέα γενιά συμβασιούχων τετραμηνιτών, την οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Πρέπει να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους εργαζόμενους.
Και, τρίτον, θέλουμε ως Συνασπισμός να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών, που πρόκειται να γίνει από τις αρχές του 2009, γιατί, ανάμεσα στα άλλα, η ταχυδρομική υπηρεσία είναι μια υπηρεσία με κοινωφελή χαρακτήρα. Γι αυτό πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συντονιστεί, όσο δύσκολο κι αν είναι, και με άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, προκειμένου να μην ισχύσει αυτή η απελευθέρωση.»
Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Πρόεδρος Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας και Ν. Αττικής): Η επίσκεψη εδώ σήμερα εντάσσεται στην ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα αιτήματα του χώρου της διανομής και, βεβαίως, για το μεγάλο αίτημα του χώρου μας, την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά-ένα αίτημα το οποίο βρίσκεται εδώ και 30 χρόνια στο σωματείο, και δεν έχει δικαιωθεί.
Τα προβλήματα στη διανομή είναι πάρα πολλά. Το μόνιμο προσωπικό είναι ελλιπές. Με οποιαδήποτε άλλη μορφή εμείς αντιδρούμε και διαφωνούμε.
Πρώτος στόχος μας σαν ταχυδρόμοι είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Να μείνει αυτή η μορφή της εργασίας, να μην τροποποιηθεί και να μην ισχύσουν βεβαίως οι δύο μεγάλοι και σκληροί αντεργατικοί νόμοι. Το σωματείο αντιστέκεται. Αντιστεκόμαστε. Αυτή είναι η πραγματική λέξη σήμερα στους νόμους που προσπαθούν να εφαρμοστούν.»
To Γραφείο Τύπου