Λειτουργικά προβλήματα παρουσιάζονται για άλλη μια χρονιά στα μουσικά σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας καθώς η συνήθης ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας ως προς την κάλυψη των κενών σε καθηγητές έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων διδακτικών ωρών κάθε εβδομάδα.
Συγκεκριμένα οι ελπίδες των γονέων κηδεμόνων αλλά και των μαθητών για έγκαιρη αυτή τη φορά κάλυψη των λειτουργικών κενών αποδείχθηκαν φρούδες και τα συνηθισμένα, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, προβλήματα των μουσικών σχολείων έκαναν για άλλη μια φορά την εμφάνισή τους. Το Υπουργείο Παιδείας μακράν του να τηρήσει τη δέσμευσή του για έγκαιρη αυτή τη χρονιά κάλυψη των θέσεων στα εν λόγω σχολεία, δεν έχει ούτε καν καταρτίσει τις λίστες προσωρινών αναπληρωτών – ωρομισθίων, όπως τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων.
Ωστόσο το πρόβλημα με την κάλυψη των θέσεων δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζουν τα μουσικά σχολεία καθώς η Ένωση Γονέων θέτει κι άλλα σημαντικά ζητήματα όπως την κατάρτιση αναλυτικών προγραμμάτων για όλα τα μουσικά όργανα και ωρολογίου προγράμματος με σαφή κατεύθυνση και στόχους, συγγραφή και διανομή δωρεάν βιβλίων μουσικής, εφαρμογή του νόμου για τα πτυχία μουσικής με διαφανείς διαδικασίες, έναρξη των προκαταρτικών μαθημάτων μουσικής στα δημοτικά σχολεία γενικότερα, κατάλληλες υποδομές και κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων που τόσα προβλήματα, διόλου κολακευτικά, δημιουργεί στην παιδεία.
Με δεδομένα τα παραπάνω ερωτάται η κα Υπουργός:
1. Με ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να καλύψει τα λειτουργικά κενά που παρουσιάζονται στα Μουσικά σχολεία της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας και πώς θα δώσει γενικότερα οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της έγκαιρης κάλυψης των λειτουργικών κενών στα εν λόγω σχολεία;
2. Πώς θα αντιμετωπίσει το Υπουργείο τα πάγια αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων;
Η ερωτώσα βουλευτής
Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη