Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2005

Απόσπασμα της ομιλίας του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στην Σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Συνεδρίαση Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, 5-6/11/2005, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, θέμα: Δημοτικές & Νομαρχιακές Εκλογές 2006

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ δε καλείται σήμερα να δώσει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου. Η ΚΠΕ και οι οργανώσεις του Κόμματος στην Αθήνα θα πάρουν απόφαση για αυτόν που ο ΣΥΝ θα προτείνει στις πλατιές και δημοκρατικές διαδικασίες της δημοτικής κίνησης.

Η εμμονή σε μια άγονη προσωποποίηση του πολιτικού προβλήματος που έχουμε να λύσουμε δε βοηθάει κανέναν. Και κυρίως η σύγκριση ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητες είναι άστοχη διότι δε μπορούμε να συγκρίνουμε δύο ανόμοια πράγματα.

Όλο αυτό το διάστημα έχω ακούσει με υπομονή δημόσια κριτική στα ΜΜΕ, για τη πρόταση της υποψηφιότητάς μου. Δεν με ενοχλεί καθόλου η πολιτική κριτική. Απεναντίας την κατανοώ και πολλές φορές με προβληματίζει, ακόμα και στις ακραίες της εκφάνσεις. Με ενόχλησαν όμως κάποιοι χαρακτηρισμοί του χαρακτήρα: "δεν είναι σωστό για έναν νέο άνθρωπο που ξεκινάει τώρα τη πολιτική του καριέρα να μπαίνει σε μια αντιπαράθεση". Η ενασχόληση με τα κοινά από θέση ευθύνης στο δικό μας πολιτικό χώρο δεν είναι καριέρα αλλά στράτευση στο συλλογικό αγώνα στο κοινό όραμα, στους κοινούς στόχους.

Εντάχθηκα στην αριστερά σε μια περίοδο κρίσης, όταν δεν ήταν πια της μόδας οι νέοι να εντάσσονται στις πολιτικές της οργανώσεις και έχω συνηθίσει μαζί με τους συντρόφους μου να δίνω μάχες με κόντρα τον καιρό. Στην αριστερά δεν έχουμε ούτε τη πολυτέλεια ούτε το δικαίωμα να διαλέγουμε το καιρό για να ταξιδεύουμε. Οφείλουμε να είμαστε όλοι και όλες "πάντως καιρού" και έτοιμοι να βγάλουμε το ταξίδι από όποια θέση μας ζητηθεί. Γιατί γνωρίζουμε ότι και αυτή τη μάχη όπως και πολλές άλλες θα τη δώσουμε με τον καιρό απέναντι, αλλά ενωμένοι και συσπειρωμένοι.