Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/06/2007

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ σχετικά με τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Υπ. Οικονομίας και την άρση της κοινοτικής επιτήρησης

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Γ. Αλογοσκούφη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι πανηγυρισμοί του κ. Γ. Αλογοσκούφη για την έξοδο της χώρας από την κοινοτική επιτήρηση είναι εκτός τόπου και χρόνου και πέφτουν στο κενό. Η Ελλάδα, με λογιστικές αλχημείες, βγαίνει δυστυχώς από τη μια επιτήρηση για να εισέλθει σε μια νέα και επαχθέστερη, προκειμένου να μηδενιστούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού ως το 2010.

Αυτά σημαίνουν βαρύτερη φορολογία για τα λαϊκά στρώματα, συνέχιση και επιδείνωση της λιτότητας για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Πολύ περισσότερο, ο ελληνικός λαός θα επιβαρυνθεί με μεγαλύτερες εισφορές στην Ε.Ε. και μείωση των κοινοτικών κονδυλίων εξαιτίας της επιδιωκόμενης αύξησης κατά 25,6% του ΑΕΠ με την απαράδεκτη και αυθαίρετη ένταξη σε αυτό της παραοικονομίας.

Το χειρότερο, όμως, είναι η «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού συστήματος, που προανήγγειλε για άλλη μια φορά ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, στο όνομα της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών. Αυτή η «μεταρρύθμιση» ισοδυναμεί με κατεδάφιση κατακτημένων ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, πρώτʼ απʼ όλα των νέων.

Η ενίσχυση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μαζί με την ήττα της κυβερνητικής παράταξης και συνολικά του δικομματισμού, αποτελεί τον μόνο δρόμο για να στηριχθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και κυρίως να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί το ασφαλιστικό μας σύστημα.

To Γραφείο Τύπου