Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/09/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Δήμαρχο Πετρούπολης για το θέμα των ΧΥΤΑ Α.Λιοσίων

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, μαζί με τον Μιχ. Παπαγιαννάκη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνο για τον κύκλο Οικολογίας και Περιβάλλοντος και τη Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Στ. Βλάχο και τον πρώην Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Γ.Γιώγο για το θέμα των ΧΥΤΑ Α.Λιοσίων .

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Η σημερινή βροχή επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει Υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχει Υπουργό Περιβάλλοντος, έχει μονάχα Υπουργείο και Υπουργό Δημοσίων Έργων.

Και γι αυτό επαναλαμβάνουμε τη θέση του ΣΥΝ για τη διαίρεση του σημερινού Υπουργείου και την ανάδειξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΑΝ. ΛΙΟΣΙΩΝ

Τα προβλήματα που εμφανίζονται στη Χωματερή των Α. Λιοσίων είναι ιδιαίτερα οξυμένα, όπου πλέον υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης. Έχουμε ήδη συμπτώματα εμέτων και λιποθυμιών στους κατοίκους, και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Εμείς ως ΣΥΝ ζητάμε να σταματήσει αμέσως η εναπόθεση λυματολάσπης από την Ψυτάλλεια στη Χωματερή, όπου απαγορεύονται μη στερεά απόβλητα, ενώ και η ΕΥΔΑΠ πρέπει να βρει επειγόντως μια λύση, έχοντας υπ’ όψιν ότι ο κάθε πολίτης της Αττικής δίνει 40% περίπου του λογαριασμού του νερού για τα έργα αποχέτευσης .

Ζητάμε επίσης να μη γίνει και να μη λειτουργήσει η επέκταση της Χωματερής της Φυλής, που ουσιαστικά είναι επέκταση, γιατί δεν μπορούν οι Δυτικές συνοικίες και οι κάτοικοί της, παιδιά, εργαζόμενοι, μεγάλοι άνθρωποι, να είναι το αποχωρητήριο της Αθήνας.

Ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, σε σχέση με τα θέματα της ανακύκλωσης, της διαλογής, της δεματοποίησης, με εγγυήσεις από τη μεριά της κυβέρνησης και για το σύνολο των απορριμμάτων."

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Στ. Βλάχος, δήλωσε:

"Εμείς στα πλαίσια της επαφής που έχουμε με τα πολιτικά κόμματα σαν Δήμος Πετρούπολης, είχαμε σήμερα την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και τον ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση που δείχνει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο ο Δήμος μας, αλλά ολόκληρη η Δυτική Αθήνα. Κι όπως είπε ο Πρόεδρος, πρέπει να σταματήσει άμεσα η εναπόθεση λυματολάσπης στη Χωματερή Α. Λιοσίων, πρέπει να σταματήσει ο σχεδιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ για επέκταση της Χωματερής στο Δήμο Φυλής, και να βρεθούν οι εναλλακτικές λύσεις-και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις-ώστε να σταματήσει το πρόβλημα στη Δυτική Αθήνα, που αυτή τη στιγμή δεν αφορά μόνο το Δήμο Πετρούπολης αλλά αφορά όλη τη Δυτική Αθήνα, και το Ίλιον και το Περιστέρι και το Χαϊδάρι".

To Γραφείο Τύπου