Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/06/2007

Ιδιωτικοποιούν πλήρως τον ΟΤΕ

Σχετικά με τη νέα εκχώρηση μετοχών του ΟΤΕ ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Με τη σημερινή νέα διάθεση μετοχών του ΟΤΕ η κυβέρνηση της Ν.Δ., για να μαζέψει χρήματα για τις εκλογές και για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, επί της ουσίας ιδιωτικοποίησε πλήρως τον ΟΤΕ, αφού κατέβασε το ποσοστό του δημοσίου στο 28,3% και ουσιαστικά του αφαίρεσε και τα όποια δικαιώματα του μειοψηφούντος μετόχου του είχαν απομείνει.

Με τη σημερινή της κίνηση η κυβέρνηση της Ν.Δ., σε συνέχεια της ήδη συντελεσθείσας ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στον ΟΤΕ, τον έχει πλήρως προετοιμάσει για την οριστική εκχώρησή του μετά τις εκλογές σε ξένο πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρώσει αυτό το οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό σκάνδαλο σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας.

Οι συνέπειες από την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ είναι ήδη ορατές στους εργαζόμενούς του κυρίως όμως στους πολίτες και ιδιαίτερα στους φτωχότερους, που υφίστανται τις αυξήσεις των τιμολογίων των υπηρεσιών του.

Οι συνέπειες από την προγραμματισμένη μετά τις εκλογές εκχώρησή της Διοίκησης του ΟΤΕ σε ξένη πολυεθνική επιχείρηση θα έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στην εθνική κυριαρχία και μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει ρευστότητα στα Βαλκάνια.

Ο ΣΥΝ διαφωνεί ριζικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και ζητάει από τους εργαζομένους και τους πολίτες να μειώσουν τη δύναμη του δικομματισμού και να βγάλουν το ΣΥΡΙΖΑ ενισχυμένο από τις εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να αγωνιστεί για την επανάκτηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΤΕ.

To Γραφείο Τύπου