Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/07/2007

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΤΡΙΓΑΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Στελέχη και μέλη του ΣΥΝ βρέθηκαν από τους πρώτους στον χώρο της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Μεταξύ αυτών το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Π. Τριγάζης και το μέλος της Ν.Ε. Βʼ Αθηνών Γρ. Κατωπόδης.

Ο Π. Τριγάζης, αποχωρώντας από την περιοχή της φωτιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι βρεθήκαμε κοντά στο τριπλό πύρινο μέτωπο, νιώσαμε να χάνεται ένα κομμάτι από τη ζωή μας. Ζήσαμε μια νέα τραγωδία, ένα νέο έγκλημα. Πολλοί ανέφεραν για στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα του εμπρησμού. Δυστυχώς, σημειώθηκε καθυστέρηση στην άφιξη των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Είναι τραγικό να μην μπορούμε να προστατεύσουμε ένα δάσος που απέχει ένα τέταρτο της ώρας από την Ομόνοια. Πώς να εμπιστευτούν οι πολίτες μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τα δάση γύρω το Λεκανοπέδιο. Διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να εξοπλιστεί με περισσότερα μέσα και περισσότερες αρμοδιότητες για την δασοπροστασία. Είναι υπεύθυνες και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που τους τα έχουν στερήσει. Απαιτείται εγρήγορση για να σώσούμε ό,τι έχει απομείνει από το δάσος του Υμηττού. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στο εθελοντικό κίνημα δασοπροστασίας».

To Γραφείο Τύπου