Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/07/2007

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, στην Ικαρία όπου περιοδεύει, μιλώντας σήμερα το βράδυ σε συγκέντρωση στον Αγιο Κήρυκο, τόνισε μεταξύ άλλων:

Η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας

Η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων όλη αυτήν την περίοδο δείχνει ότι ο δικομματισμός είναι μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας και δεν οδηγεί πουθενά. Η μεγάλη προσφορά της Ν.Δ. εμφανίζεται ότι είναι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου επί ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ότι είναι το σκάνδαλο των ομολόγων επί Ν.Δ. Η κυβέρνηση επαίρεται γιατί οι «άλλοι» έκαψαν την Πεντέλη. Και η αξιωματική αντιπολίτευση επαίρεται γιατί οι «τωρινοί» καίνε την Πάρνηθα. Για να έρθουν στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών για την Παιδεία, την Υγεία, τα εισοδήματα, την ακρίβεια χρειάζεται ένα νέο πολιτικό τοπίο με δυναμική παρουσία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Η τέλεια συνταγή για να καεί όλη η Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει καταφέρει να φτιάξει την τέλεια συνταγή για να καεί όλη η Ελλάδα από άκρου εις άκρον:

•    Μηδενική αξιοποίηση των κονδυλίων της Ε.Ε. για τα δάση.

•    Υποχρηματοδότηση της Τοπ. Αυτοδιοίκησης και της Δασικής Υπηρεσίας.

•    Χιλιάδες κενά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

•    Ανεπαρκής εξοπλισμός στους δασοπυροσβέστες και απόλυσή τους τους χειμερινούς μήνες, όταν θα έπρεπε να γίνονται εργασίες για την πρόληψη.

•    Καλλιέργεια αντιπαλότητας μεταξύ της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας.

•    Εξουθενωτικά ωράρια, εργασία χωρίς πληρωμή, αποθάρρυνση των πυροσβεστών που δίνουν επικές μάχες με τη φωτιά.

Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο δυνατόν. Έχουν περάσει εβδομάδες από την πυρκαγιά της Πάρνηθας και η κυβέρνηση δεν έχει ακούσει τίποτα από τις παρεμβάσεις των ειδικών, των επιστημόνων, των οικολογικών οργανώσεων, του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τελικά, είναι θέμα οικολογικής προτεραιότητας να κλείσει η φάση της διακυβέρνησης της Ν.Δ., να κλείσει η άγονη περίοδος του δικομματισμού και, μέσα από ένα νέο πολιτικό τοπίο, η οικολογία να γίνει πραγματικά μία από της προτεραιότητες της διακυβέρνησης.

Ριζική οικονομική αναδιανομή

Οι πολίτες βλέπουν ότι υποβαθμίζεται η ζωή τους, ότι είναι ανασφαλές το μέλλον των παιδιών τους, ότι υπερχρεώνονται για την κάλυψη των πιο στοιχειωδών αναγκών τους.

Εμείς καλούμε τους πολίτες να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τώρα τη ριζική οικονομική αναδιανομή για να αλλάξει αυτή η καθημερινότητα που δημιουργεί συνεχώς θύλακες νέας φτώχιας. Τους καλούμε και στις προσεχείς εκλογές να ενισχύσουν τον ΣΥΝ, τη Ριζοσπαστική Αριστερά, που με συνέπεια αυτά τα χρόνια εναντιωθήκαμε στην αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική.