Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/08/2007

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με τις εξαγγελίες του κ.Μαγγίνα μετά τη σύσκεψη του Υπουργείου Απασχόλησης για τις φαρμακευτικές και νοσοκομειακές παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων

Σχετικά με τις εξαγγελίες του κ. Μαγγίνα μετά τη σύσκεψη του Υπουργείου Απασχόλησης για τις φαρμακευτικές και νοσοκομειακές παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων , ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι ασφαλισμένοι της χώρας μας, παρά το προεκλογικό θέατρο που παίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ., δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι απολαμβάνουν τις χαμηλότερου επιπέδου υπηρεσίες από τους κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων σε όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι πληρώνουν τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές. Ότι με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που είχε ψηφίσει η Ν.Δ. το 1990-1992 και τους οποίους εφάρμοσε και το ΠΑΣΟΚ, παρά τις δεσμεύσεις του ότι θα τους καταργήσει, οι ασφαλισμένοι επιβαρύνθηκαν στη δαπάνη αγοράς των φαρμάκων με 25%. Ότι, επίσης, παίρνουν από τα ασφαλιστικά τους Ταμεία, ως κάλυψη δαπανών τους για ιατρικές πράξεις, ποσά υποπολλαπλάσια από αυτά τα οποία οι ίδιοι δαπανούν. Τέλος, ότι οι κλάδοι Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων έχουν συστηματικά καταληστευθεί από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια είτε με τη μεταφορά χρηματικών ποσών από αυτούς προς τους κλάδους Σύνταξης είτε με χαριστικές ρυθμίσεις προς τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο ΣΥΝ αγωνίζεται με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για να βελτιωθούν δραστικά οι παροχές υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Για να καταργηθεί η συμμετοχή στη δαπάνη αγοράς φαρμάκων για τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους άνεργους και να μειωθεί στο 10% για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Για να χορηγούνται από τους κλάδους Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων στους ασφαλισμένους ολόκληρα τα ποσά που δαπανούν για ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες. Για να επιστραφούν στους κλάδους Υγείας όλα τα ποσά που έχουν μεταφερθεί σε άλλες δραστηριότητες.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας μας να κλείσουν τα αυτιά τους στην προεκλογική παροχολογία και να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους για τις πραγματικές μετεκλογικές προθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. για κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εφόσον κερδίσει τις εκλογές.

To Γραφείο Τύπου