Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/10/2007

Δήλωση Δ.Παπαδημούλη σχετικά με την κοινοτική χρηματοδότηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό με αφορμή ανεπίσημες δηλώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ

Με αφορμή ανεπίσημες δηλώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με την κοινοτική χρηματοδότηση του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η πεισματική άρνηση του κ. Σουφλιά να δημιουργηθεί, με κοινοτική χρηματοδότηση, μητροπολιτικό πάρκο του Λεκανοπέδιου στο Ελληνικό και να αποτραπεί η τσιμεντοποίηση 1.000 ακόμη στρεμμάτων, είναι αδιανόητη και προκλητική.

Ο κ. Σουφλιάς, αντί να διοχετεύει ανεπισήμως διάτρητα επιχειρήματα, οφείλει να εντάξει αμέσως τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο ΕΣΠΑ.

Τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα και οι όποιες προκαταρκτικές συμφωνίες έχουν,  ενδεχομένως, γίνει για την "αξιοποίηση" των χώρων για Real Estate, πρέπει να υποχωρήσουν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η Αθήνα και ο Πειραιάς είναι ουραγοί στο πράσινο σε όλη την Ευρώπη, με ποσοστό μόλις 2,55%. Η Αθήνα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς μητροπολιτικό πάρκο. Πριν λίγους μήνες κάηκαν χιλιάδες στρέμματα πράσινου στην Πάρνηθα και την Πεντέλη.

Υπάρχει και χρόνος και χρήματα και ώριμες μελέτες και κυρίως το πράσινο φως της Κομισιόν, μετά από τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβα.

Αυτό που απουσιάζει είναι η πολιτική βούληση. Αν η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ επιμείνει στην άρνηση, τότε το θέμα αποτελεί ευθύνη του Πρωθυπουργού. Σε κάθε περίπτωση, το αίτημα αυτό θα στηριχθεί από μεγάλες κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των πολιτών."

To Γραφείο Τύπου