Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/11/2005

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος παρευρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους δημοσίους υπαλλήλους, που οι πολιτικές λιτότητας, η άδικη φορολογία και η ακρίβεια έχουν εξανεμίσει τα πραγματικά τους εισοδήματα. Στηρίζουμε το αίτημά τους για νέο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις για να καλυφθεί το χάσμα με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Επιτέλους, σ΄ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μόνον επιχειρήσεις, αλλά και άνθρωποι που δεν μπορούν σήμερα να ζήσουν στοιχειωδώς με λιγότερα από 1200 ευρώ το μήνα.

Εμείς ως ΣΥΝ, θα παλέψουμε για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο που εργάζονται με ακραία ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, στον κανονισμό βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Οι χιλιάδες έκτακτοι του δημοσίου που πετάγονται σα σακιά στο δρόμο, θα πρέπει επιτέλους να τακτοποιηθούν. Να μη γίνουν λάστιχο οι εργασιακές σχέσεις.

Να προστατεύσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες από τις ιδιωτικοποιήσεις και από τις λεγόμενες συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτών, με τις οποίες κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε ακριβά για τους πολίτες εμπορεύματα.»

To Γραφείο Τύπου