Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/11/2007

Επιστολή Ψωμιάδη προς Παπαδημούλη για την Λίμνη Κορώνεια

•    Ψωμιάδης: Θεωρώ ατόπημα την ερώτησή σας!

•    Απάντηση Παπαδημούλη: Σκοπεύω να συνεχίσω τέτοια «ατοπήματα» - έχετε ευθύνες και οφείλετε εξηγήσεις

Δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη της 16.11.2007 προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημημούλη σχετικά με την λίμνη Κορώνεια και την συνεχιζόμενη μηδενική απορρόφηση με ευθύνη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με επίσημη απάντηση της Κομισιόν, κοινοτικών κονδυλίων ύψους 20,2 εκατ. ευρώ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης, μόλις πληροφορήθηκε για το περιεχόμενο της επιστολής απέστειλε στον Νομάρχη Θεσ/νίκης την εξής απάντηση:

«Αξιότιμε κ. Νομάρχη

Σκοπεύω να συνεχίσω τέτοια «ατοπήματα». Ο έλεγχος των πράξεων και παραλείψεων των αρχών και η αποτελεσματική και διαφανής αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για την σωτηρία της λίμνης Κορώνειας είναι χρέος μου, ως Έλληνα ευρωβουλευτή.

Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζετε ότι στις 7.10.2007 μετείχα σε ειδική σύσκεψη στο Επαρχείο Λαγκαδά με αντικείμενο τη σωτηρία της Κορώνειας. Εκεί, παρουσία δημάρχων της περιοχής, δεκάδων φορέων και πολιτών, τόσο η συνεργάτης σας κα Καλαϊτζή, έπαρχος Λαγκαδά, όσο και στέλεχος της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής, με ευχαρίστησαν για το πολύχρονο ενδιαφέρον μου για την Κορώνεια και ζήτησαν την περαιτέρω συνδρομή μου.

Αντί να καταφεύγετε, ως συνήθως, σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, θα ήταν προτιμότερο να δώσετε αναλυτικές και δημόσιες εξηγήσεις για την συνεχιζόμενη μηδενική απορρόφηση του έργου, με ευθύνη σας σύμφωνα με την Κομισιόν, και κυρίως να μεριμνήσετε για να «τρέξει» επιτέλους το έργο, πριν είναι πολύ αργά.»

To Γραφείο Τύπου