Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2005

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς αρνούμενος τη μετατροπή του αθλητισμού σε αντικείμενο τζόγου, θα φέρει το θέμα με έμφαση, τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ

Από χθες ο τζόγος, μέσω ιδιωτικών εταιρειών στοιχηματισμού, εισέβαλε στον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό (Α' κατηγορία ποδοσφαίρου Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Β' κατηγορία μπάσκετ). Το κέφι για άθληση εκατοντάδων ερασιτεχνών αθλητών, των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της γειτονιάς μας, μετατράπηκε σε αντικείμενο εκμετάλλευσης των κυκλωμάτων του τζόγου. Από δω και στο εξής, για προφανείς λόγους, θα κανονίζουμε με το γείτονα το αποτέλεσμα της ομάδας της συνοικίας μας, άσχετα αν στην ίδια ακαδημία στέλνουμε τα απογεύματα το ίδιο μας το παιδί, για να παίξει λίγο μπάλα και ν' αθληθεί.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η αθλητική ηγεσία πιάστηκαν κοιμώμενοι. Δεν πήραν, ως όφειλαν, μέτρα προστασίας και αναβολής των σχετικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Σίγουρα πιάστηκαν αδιάφοροι για το πλήγμα στην αξιοπιστία του ελληνικού, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού συνολικά.

Το μόνο που ενδιαφέρει τη κυβέρνηση, είναι η εισροή εσόδων στο κρατικό προϋπολογισμό από την εισαγωγή των ομάδων Α' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου στο στοίχημα. Θέλουν να βάλλουν άλλο ένα νεοφιλελεύθερο λιθαράκι στην εμπορευματοποίηση και τη κατρακύλα του αθλητισμού.

Επί της ουσίας κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες τζόγου παλεύουν για το ίδιο πράγμα, ποιος θα πάρει τα λεφτά.

Καλούμε κάθε αθλητικό φορέα, ομοσπονδίες αθλημάτων, συλλόγους και αθλητές να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις και την εκμετάλλευση της αθλητικής δραστηριότητας. Ο Συνασπισμός της Αριστεράς αρνούμενος τη μετατροπή του αθλητισμού σε αντικείμενο τζόγου, θα φέρει το θέμα με έμφαση, τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τμήμα Αθλητισμού