Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/12/2007

Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967

Συνάντηση ΣΥΝ-Δημοκρατικού Μετώπου Παλαιστίνης

Με την Παλαιστίνια αγωνίστρια Χαλντάτ Χουσείν προερχόμενη από τον προσφυγικό καταυλισμό «Σατίλα», πρόεδρο της Οργάνωσης Παλαιστινίων Δημοκρατικών Γυναικών στο Λίβανο και μέλος της Κ.Ε του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τους Π. Τριγάζη, Σ. Παναρέτου, Αλ. Παπαδομιχελάκη και Κ. Νικολάτου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μιχιάρ Εκτάμι, πρόεδρος των Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και επισημάνθηκε η ανάγκη της διεθνούς κινητοποίησης ώστε η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα-κλειδί για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή να μην εκτραπεί από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της Παλαιστινιακής εθνικής ενότητας ως βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του αγώνα κατά της Ισραηλινής κατοχής και υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.

Ειδική αναφορά έγινε στη διάρκεια της συνάντησης στο ζήτημα των παλαιστινίων προσφύγων και στην ανάγκη έμπρακτης στήριξης των καταυλισμών στο Λίβανο, καθώς και στην αναγνώριση του δικαιώματος επιστροφής τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Παλαιστινιακού.

Η Χαλντάτ Χουσείν ευχαρίστησε τον ΣΥΝ για την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, την αντιπολεμική κα φιλειρηνική του δράση για την Μ. Ανατολή.

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων