Ο βουλευτής, στην παρέμβασή του επισήμανε:
«Η κακοδαιμονία που πλήττει αυτή τη στιγμή την ΕΥΑΘ έλκει την καταγωγή της στις ρυθμίσεις προηγουμένων Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την άλωση των συνολικών υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης μαζί με τα αντίστοιχα εργοστάσια διύλισης νερού και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ τα έργα αυτά είχαν ολοκληρωθεί με εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, παραδόθηκε η λειτουργία και η εκμετάλλευσή τους σε ιδιωτικές εταιρείες.
Παράλληλα, εκτυλίχθηκε η συστηματική πολιορκία της ΕΥΑΘ από τις γαλλικές πολυεθνικές επιχειρήσεις Σουέζ και VIVENTI ENVIRONMENT, οι οποίες ελέγχουν το 70% των ιδιωτικοποιημένων υδάτινων πόρων διεθνώς. Μάλιστα, η Σουέζ κατέχει περίπου το 5% της Ε.Υ.Α.Θ. και διεκδικεί την εξαγορά του 30%, με την ουσιαστική συναίνεση όχι μόνο της ΝΔ αλλά και του ΠΑ.ΣΟΚ.
Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει μέσω της διορισμένης διοίκησης της ΕΥΑΘ να απαξιώσει την εταιρία.
Τον Ιανουάριο του 2006 οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έδωσαν συνέντευξη τύπου όπου μίλησαν για το διυλιστήριο του Αλιάκμονα, για την έλλειψη προσωπικού, τις εργολαβίες μικροέργων, τη συμπεριφορά του διευθύνοντος συμβούλου. Στο χρόνο που μεσολάβησε αποδείχθηκε πως αν είχε δοθεί η στοιχειώδης προσοχή για τα όσα τότε κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι δεν θα είχε φθάσει η εταιρεία στη σημερινή κατάσταση. Σήμερα όλα αυτά τα θέματά εξακολουθούν να απασχολούν την εταιρεία ενώ δυστυχώς η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο».
Απαντώντας στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης που παρουσίασε την αύξηση των κερδών της εταιρείας και την αύξηση της τιμής της μετοχής, ως στοιχεία για την καλή πορεία της εταιρείας, ο Τάσος Κουράκης σημείωσε:
«Την ίδια στιγμή που τα κέρδη αυξάνονται, η τιμή του νερού έχει εκτοξευθεί στα ύψη, σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης, ο Θερμαϊκός δεν ανακάμπτει, οι βλάβες του δικτύου βαίνουν αυξανόμενες. Τα κοινωνικά αγαθά δεν αποτιμώνται με τιμές χρηματιστηρίου, τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι αντικείμενο εμπορίου. Είναι αναγκαία η κοινωνικοποίηση της ΕΥΑΘ, η πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και του διυλιστηρίου νερού, η απαλλαγή από τους εργολάβους, η εγκατάλειψη των απευθείας αναθέσεων, η εργασιακή ειρήνη και η ανάπτυξη των υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».