Η έκθεση χαρακτικών του Pablo Picasso με τίτλο «Picasso, Suite 347», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. αποτελεί ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 25 Ιανουαρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 16 Απριλίου, περιλαμβάνει 347 χαρακτικά που ο Πικάσο φιλοτέχνησε από τις 16 Μαρτίου ως τις 5 Οκτωβρίου του 1968 Στους πίνακες της «Picasso, Suite 347» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, απεικονίσεις ερωτικών θεμάτων, με τον τρόπο που επιλέγει ο καλλιτέχνης.
Δεν γνωρίζω αν αυτός είναι ο λόγος που ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κύριος Θεόδουλος Ταπανίδης έστειλε στις 5/3 επιστολή προς όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, με την οποία ανακαλεί την έγκριση της συμμετοχής των μαθητών και των μαθητριών σε εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώθηκαν από το Τελλόγλειο Ίδρυμα στο πλαίσιο της έκθεσης «Picasso, Suite 347». Όπως λέει στην πρωτοφανή επιστολή του τα εκτιθέμενα έργα κρίθηκαν ακατάλληλα για μαθητές.
Επειδή η λογοκρισία που θέλει να επιβάλει ο κ. Ταπανίδης θυμίζει μεσαίωνα
Επειδή το 2008 δεν είναι δυνατό να επιβάλλονται τέτοιες σκοταδιστικές αντιλήψεις στην ελληνική εκπαίδευση
Επειδή μεγάλο πρόβλημα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η υποβαθμισμένη καλλιτεχνική παιδεία και όχι η «άσεμνη» τέχνη του Πικάσο
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη απαγόρευση της συμμετοχής μαθητών στα συγκεκριμένα προγράμματα;
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης