Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/12/2005

Παιδιά της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών επισκέφθηκαν σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς τα γραφεία του ΣΥΝ και τραγούδησαν τα κάλαντα σε αντιπροσωπεία στελεχών της ΚΠΕ του ΣΥΝ

Αμέσως μετά τη μικρή γιορτή, κατά την οποία μοιράστηκαν στα παιδιά δώρα και γλυκά, ο Φώτης Κουβέλης έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τα παιδιά των μεταναστριών και μεταναστών από την Αφρική.

Εμείς θέλουμε να ευχηθούμε και να διεκδικήσουμε να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο, να είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά δικαιώματα αλλά και οι ατομικές ελευθερίες των πολιτών. Κι όταν λέμε των πολιτών, εννοούμε όλους τους πολίτες του κόσμου, και τους μετανάστες, τις μετανάστριες, τα παιδιά τους, που βρίσκονται στη χώρα μας που έχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, και αυτό αποτελεί μια υποχρέωση της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής πολιτείας.

Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. Η ειρήνη προσβάλλεται και απειλείται συστηματικά. Οι λαοί, αλλά και ο ελληνικός λαός, αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα και μεγάλα τμήματα των κοινωνιών, και της ελληνικής κοινωνίας, περιθωριοποιούνται. Αγώνας λοιπόν και ευχές για κάθε καλό σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά στους οικονομικά αδύνατους. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά, να είναι ειρηνική, δημιουργική, και κάθε καλό σε όλους.»

To Γραφείο Τύπου