Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/01/2006

Πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ για τον Γ.Πανούση για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς

Συνεδρίασε σήμερα, 13/1/06, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, με την συμμετοχή και των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αντικείμενο την προετοιμασία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στις 21-22/1/2006.

Ιδιαίτερα για το ζήτημα της συγκρότησης του ψηφοδελτίου για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, η Πολιτική Γραμματεία, μετά από σχετική συζήτηση μέσα σε συναινετικό κλίμα, αποφάσισε να προτείνει προς την ΚΠΕ του κόμματος και προς τις άλλες συνιστώσες-συνεργαζόμενες δυνάμεις και την κοινή νομαρχιακή αυτοδιοικητική κίνηση, ως επικεφαλής τον καθηγητή Γ. Πανούση.

Η πρόταση αυτή, θεωρείται ότι, μπορεί να εκφράσει μια ιδιαίτερη δυναμική στον αριστερό ριζοσπαστικό και ευρύτερο προοδευτικό χώρο και -επίσης- ένα πλούσιο προγραμματικό και κοινωνικό-αξιακό περιεχόμενο στη γενικότερη προσπάθεια σύγκλισης και συνεργασίας αυτών των δυνάμεων στην κρίσιμη μάχη των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών. Ιδιαίτερα μάλιστα με δεδομένη την σοβαρή παρέμβαση και το επιτυχές αποτέλεσμα το οποίο έχει κατά κοινή ομολογία καταγράψει το υπό τον Μ. Γλέζο ψηφοδέλτιο και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ριζοσπαστικής Αριστεράς στον χώρο της υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς.

Στην κοινή συνεδρίαση Π.Γ. και Κ.Ο., η απόφαση ενεκρίθη με ευρύτατη πλειοψηφία, ενώ δύο μέλη της Π.Γ. ψήφισαν λευκό και δύο μέλη, επίσης της Π.Γ. υπερψήφισαν σχετική πρόταση για την Ρ.Δούρου.

To Γραφείο Τύπου